با اين نتايج ماينس به رتبه پنجم جدول صعود کرد و شالکه با يک پله سقوط، در رتبه ششم قرار گرفت.
اما ماينس که ميهمان گروتر فورت بود، موفق شد با درخشش آدام زالاي، با 3 گل، ميزبانش را شکست دهد.
با اين نتايج ماينس به رتبه پنجم جدول صعود کرد و شالکه با يک پله سقوط، در رتبه ششم قرار گرفت. فرانکفورت هم با پيروزي مقابل هوفنهايم، جايگاهش در رتبه چهارم را حفظ کرد.
نتايج کامل ديدارهاي امشب:
آگسبورگ 0-0 شالکه
مونشن گلادباخ 2-1 دوسلدورف
فرانکفورت 2-1 هوفنهايم
گريترفورت 0-3 ماينتس
هانوفر 2-1 وولفسبورگ
1 - آشنايي با خودرو
2- تعمير و نگهداري شيرآلات در منزل
خودرو مجموعه اي از قطعات مختلف است كه در ارتباط با يكديگر به طور هماهنگ كار مي كنند. نتيجه اين كار توليد قدرت در موتور است كه سبب حركت اتومبيل است. بخش هاي اصلي يك خودرو عبارتند از :موتور، دستگاه انتقال قدرت، فنربندي و تعليق ،برق ، هدايت و فرمان ، چرخ و ترمز،بدنه و شاسي
1 – موتور
كار موتور تبديل انرژي شيميايي و حرارتي بنزين به انرژي حرارتي و سپس انرژي مكانيكي است كه باعث عحركت خودرو مي شود (حرارت ناشي از احتراق بنيزين در مجاورت هوا در اثر ايجاد جرقه در محفظه ي احتراق، موتور را روشن مي كند) (تصوير ص 72)
2 – دستگاه انتقال قدرت :
اين مجموعه وظيفه دارد قدرت توليدي موتور را به چرخ ها منتقل كند. دستگاه انتقال قدرت شامل كلاچ، جعبه دنده و ديفرانسيل است.
كلاچ :كلاچ دستگاه قطع و وصل قدرت محسوب مي شود و امكان تعويض دنده ( يا خلاص كار كودكان موتور) را فراهم مي كند (در جا كار كردن خودرو را در حالي كه از آن هيچ استفاده نمي شود خلاص كار كردن مي گويند)
جعبه دنده :ياگيربكس مجموعه اي است در آن تعدادي دنده براي ايجاد سرعت و يا قدرت هاي مختلف تعبيه شده است.
ديفرانسيل : وظيفه اي انتقال حركت از جعبه دنده به چرخ ها را بر عهده دارد.
3 – فنربندي :
به علت ناهمواريهاي سطح جاده ها، سيستم تعليق در هر دقيقه بين 1000 تا 1200 بار نوسان مي كند (تكان مي خورد). وظيفه ي اين قسمت خنثي كردن اين نوسانات است تا ضربه به اتاق خودرو و سرنشينان آن منتقل نشود.
4 – برق خودرو: براه اندازي و روشن كردن موتور از باتري استفاده مي شود. وظيفه باتري تأمين برق خودرو و روشنايي چراغ هاست.
باتري :باتري يك مخزن الكتروشيميايي است كه انرژي الكتريكي را به صورت انرژي شيميايي ذخيره مي كند و در صورت لزوم آن را به انرژي تبديل مي نمايد و براي مصرف به سيستم برق اتومبيل مي فرستد. (باتري ص 74)
دينام (ژنراتور): علاوه بر باتري ،منبع ديگري به نام دينام وجود دارد كه نيروي مكانيكي تبديل مي كند.(دينام ص 74)
وقتي موتور روشن مي شود و دينام به دور معين خود مي رسد، وظيفه ي ارسال انرژي الكتريكي به دستگاه ها مصرف كننده را نيز به عهده مي گيرد. علاوه بر اين،مقدار برق مصرفي باتري را در ابتداي كار تأمين مي كند و آن را هميشه در حالت شارژ نگه مي دارد.
5 – هدايت و فرمان :
هدايت چرخ هاي جلو از طريق فرمان و جعبه دنده فرمان صورت مي گيرد. فرمان ها ممكن است مكانيكي يا هيدورليكي باشند.
6 – چرخ و ترمز: نيروي موتور از طريق مجموعه ي انتقال قدرت به چرخ ها مي رسد و باعث حركت اتومبيل مي شود. لاستيك ها مجموعه ي وزن خودرو و سرنشينان و بار را تحمل مي كنند.
دستگاه ترمز: اهميت دستگاه ترمز را همگان به خوبي مي دانند قدرت ترمز در اثر اين افزايش فشار روغن و تأثير آن بر لنت هاي ترمز ايجاد مي شود.
بازديد روغن ترمز: مخزن روغن ترمز توسط كارخانه ي سازنده علامت گذاري شده است. شما با بازكردن در مخزن مي توانيد ارتفاع روغن را كنترل كنيد. اگر ارتفاع روغن از خط مورد نظر پايين تر باشد، مي توان مقداري روغن ترمز به آن اضافه كرد.
7 – بدنه و شاسي : بدنه ي خودرو طوري ساخته مي شود كه بتواند كليه ي قطعات ديگر را نگهداري كند. بدنه ، خودرو روي شاسي سوار شده است. رنگ كاري به موقع قسمت هاي صدمه ديده بدنه اتومبيل چه فوايدي دارد؟
بازديد روغن موتور: در يك موتور 120 تا 150 قطعه ي متحرك وجود دارد. اين قطعات در صورتي مي توانند وظايف خود را به درستي انجام دهند كه به موقع روغن كاري شوند. به اين دليل، قبل از هر بار روشن كردن موتور بايد سطح روغن آن كنترل كرد. براي اين كار خط كش (شاخص) مخصوص را كه روي آن علامت گذاري شده است. تعبيه كرده اند. اين شاخص ارتفاع حداقل و حداكثر روغن را نشان مي دهد.
بازديد آب رادياتور: وظيفه ي رادياتور در درجه اول خنگ نگهداشتن موتور است. بايد بدانيد كه حرارت موتور در حال كار به حدود 700 درجه سانتي گراد مي رسد. در بدنه موتور فضاهاي خالي وجود دارد. آب در اين فضاها جريان پيدا مي كند و به اين ترتيب ، مانع داغ شدن موتور مي شود. دماي موتور معمولاً 70 الي 90 درجه سانتي گراد است. براي بازديد آب و ضديخ در رادياتور، كافي است در رادياتور را باز و ارتفاع آب را كنترل كنيد. در صورت كم بودن آب مي توانيد مقداري آب و ضديخ به آن اضافه كنيد.
2 – تعمير و نگهداري شيرآلات در منزل:
آب مايه ي حيات است. پس اين نعمت گران بها را بايد به گونه اي مصرف كرد تا حدامكان از به هدررفتن آن جلوگيري شود. شيرآلات بهداشتي در حقيقت وسايلي هستند كه به كمك آنها مي توان مقدار مصرف يك مايع را كنترل كرد.
قسمت هاي داخلي شير دنباله كوتاه :
اجزاي شير دنباله كوتاه عبارتند از :
1 – بدنه
2 – مغزي
مغزي از قسمت هاي زير تشكيل شده است:
1 – حلزوني
2 – مهره و درپوش
3 – مهره ي نگه دارنده
4 – دستگيره
واشر تخت فيبري يا پلاستيكي مغزي و نحوه ي تعويض آن .
اين واشر وظيفه آب بندي محل اتصال مغزي به بدنه ي شير را به عهده دارد. پس همه ي مراحل تعويض آن مشابه واشرهاي قبل است و سر مغزي همانند واشر تخت عوض مي شود. (تصوير ص 88)
سؤالات واحد 5 – آشنايي با خودرو 2 – تعمير و نگهداري شيرآلات در منزل :
1 – بخش هاي اصلي يك خودروي سواري را نام ببريد؟
1. موتور
2. دستگاه انتقال قدرت
3. فنربندي و تعليق
4. برق
5. هدايت و فرمان
6. چرخ و ترمز
7. بدنه و شاسي
2 – عامل حركت خودروها چيست؟ خودرو مجموعه ي از قطعات مختلف است كه در ارتباط با يكديگر بطور هماهنگي كار مي كنند. نتيجه اين كار، توليد قدرت در موتور است كه سبب حركت اتومبيل مي شود.
3 – كار موتور در يك خودرو چيست؟ كار موتور تبديل انرژي شيميايي و حرارتي بنزين به انرژي حرارتي و سپس انرژي مكانيكي است كه با عث حركت خودرو مي شود.
4 – نام ديگر جعبه دنده چيست و چه كاري انجام مي دهد؟ گيربكس ،مجموعه اي است كه درآن تعدادي دنده براي ايجاد سرعت يا قدرت هاي مختلف تعبيه شده است.
5 – وظيفه باتري در خودرو چيست؟ تأمين برق خودرو و روشنايي چراغ هاست. براي راه اندازي روشن كردن موتور از باتري استفاده مي شود.
6- هدايت و فرمان اتومبيل چگونه صورت مي گيرد؟ هدايت چرخ هاي جلو از طريق فرمان و جعبه دنده فرمان انجام مي شود. فرمان اتومبيل ها ممكن است مكانيكي يا هيدورليكي ساخته شده باشند.
7 – براي بازديد كنترل روغن ترمز چه كاري بايد انجام داد؟ مخزن روغن ترمز توسط كارخانه ي سازنده علامت گذاري شده است. با بازكردن در مخزن مي توان ارتفاع روغن ترمز را كنترل كرد. اگر ارتفاع روغن از خط مورد نظر پايين تر باشد. مي توان مقداري روغن ترمز به آن اضافه كرد.
8 – چرا رادياتور را نبايد از مخلوط آب و ضديخ بطور كامل پر كرد؟ براي اينكه آب تواند به راحتي بين مجاري اطراف موتور و رادياتور گردش نمايد.
تعمير و نگهداري شيرآلات در منزل :
1 – چرا نسبت به تعويض شيرآب، بايد حساسيت نشان داد؟
براي جلوگيري از چكه كردن و هدررفتن آب كه نعمتي است گران بها و مايه حيات.
2 – قسمت هاي داخلي شير دنباله كوتاه را نام ببريد؟ جزاي شير دنباله ي كوتاه عبارتند از 1) بدنه 2) مغزي و مغزي از اين قسمت ها تشكيل شده است.
1 – حلزوني
2 – مهره و درپوش
3 – مهره نگهدارنده
4- دستگيره
3 – چرا جنس شيرهاي آب را از آلياژ برنز انتخاب مي كنند؟
چون آلياژ برنز در مقابل زنگ زدگي و فرسودگي و خوردگي از ساير فلزات دوام بيشتري دارد.
4 – مغزي شير مخلوط از چه قسمت هايي تشكيل شده است؟ 1 – پيچ يا ميله كه سر آن هزار خار شده است. 2 – مهره اصلي يا بدنه ي مغزي كه پيچ يا ميله ي درون آن حركت مي كند.3 - اشپيل يا خار كه ثابت كننده ي ميله ي درون مغزي است. 4 – واشر تخت لاستيكي 5 – مهره ي محكم كننده واشر تخت
5 – كارواش تخت فيبري يا پلاستيكي فنري چيست و چگونه تعويض مي شود؟ اين واشر وظيفه آب بندي محل اتصال مغزي به بدنه ي شير را به عهده دارد. پس همه ي مراحل تعويض آن مشابه واشرهاي قبل است و سرمغزي همانند واشر تخت عوض مي شود.
فکر کنید صفحه 2
از طریق مطالعه، شرکت در بحث ها و فعالیت های گروهی، شناسایی مسائل و مشکلات تحصیلی ، شخصی، اجتماعی و خانوادگی و تلاش برای حل آنها و ...
بحث گروهی صفحه 6
انسان با کسب تجربه و تفکر خلاق خود و کسب علم، کشف مواد جدید و ارائه ایده های نو پس از بحث و مشورت با افراد باتجربه موفق شده روز به روز در روش ساخت مسکن تغییراتی ایجاد کند.
بحث گروهی صفحه10
لباس آتش نشان ها باید از مواد نسوز و مقاوم در برابر گرما و آتش تهیه شود، همچنین باید انعطاف پذیر، ضد آب سبک، مقاوم در برابر اشیای برنده و نوک تیز باشدو رنگ آن به گونه ای باشد که در میان شعله های آتش براحتی دیده شود.
فکر کنید صفحه12
از آنجا که کودکان عادت دارند اشیا را با دهان خود لمس کنند در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی وایمنی در ساخت اسباب بازی ها (مثلا استفاده از مواد یا رنگ های غیر بهداشتی و یا شکل نامناسب) می تواند باعث ایجاد مسمومیت، حساسیت های پوستی و تنفسی و یا زخمی شدن کودک شود.
فکر کنید صفحه13
ممکن است کپسول نشتی داشته باشد و در حین کار خطراتی مثل خفگی، انفجار و آتش سوزی ایجاد کند.
بحث گروهی صفحه14
با کسب علم و تجربه و شناخت استعدادهای خود و پرورش این استعدادها از راه مطالعه، مشاهدهو استفاده از تجربیات دیگران.
بحث گروهی صفحه15
برای بررسی کیفیت و بهداشت مواد خام و محصولات تولید شده در کارخانه و نظارت بر بسته بندی صحیح و کنترل ایمنی محصولات.
فکر کنید صفحه 19
کنترل و هدایت وسیله غیر ممکن می شود؛ در اینصورت آن وسیله بسار ناکارآمد و خطرناک است و موجب خسارت های مالی و جانی می شود.
فکر کنید صفحه 20
استفاده از وسایل ایمنی مثل کلاه، دستکش، زانوبند، کفش مناسب ؛ همچنین رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی، بررسی فنی دوچرخه و پرهیز از حرکات خطرناک و اکروباتیک.
خودآزمایی واحد اول
1 |
گ |
||||||||||||||
2 |
د |
و |
|||||||||||||
3 |
ز |
ی |
ن |
||||||||||||
4 |
س |
ا |
ع |
ت |
|||||||||||
5 |
د |
ی |
ن |
ا |
م |
||||||||||
6 |
ت |
ر |
ک |
ب |
ن |
د |
|||||||||
7 |
ا |
ر |
ز |
ی |
ا |
ب |
ی |
||||||||
8 |
ق |
د |
ر |
ت |
ت |
ف |
ک |
ر |
|||||||
9 |
ب |
ح |
ث |
گ |
ر |
و |
ه |
ی |
|||||||
10 |
ب |
س |
ت |
ه |
ب |
ن |
د |
ی |
|||||||
11 |
ز |
ن |
ج |
ی |
ر |
چ |
ر |
خ |
|||||||
12 |
س |
ی |
س |
ت |
م |
ف |
ر |
ع |
ی |
||||||
13 |
ف |
ر |
ض |
ی |
ه |
س |
ا |
ز |
ی |
||||||
14 |
ه |
ش |
د |
ا |
ر |
د |
ه |
ن |
د |
ه |
|||||
15 |
ا |
ص |
و |
ل |
ب |
ه |
د |
ا |
ش |
ت |
ی |
||||
16 |
ح |
ض |
ر |
ت |
ا |
ب |
ر |
ا |
ه |
ی |
م |
||||
17 |
ا |
س |
ک |
ل |
ت |
د |
و |
چ |
ر |
خ |
ه |
||||
18 |
ت |
ج |
ر |
ب |
ه |
و |
ا |
ز |
م |
ا |
ی |
ش |
|||
19 |
ا |
ط |
ل |
ا |
ع |
ا |
ت |
و |
م |
د |
ا |
ر |
ک |
||
20 |
ا |
ر |
ز |
ی |
ا |
ب |
ی |
ف |
ر |
ض |
ی |
ه |
ه |
ا |
|
21 |
س |
ی |
س |
ت |
م |
ا |
ن |
ت |
ق |
ا |
ل |
ق |
د |
ر |
ت |
ا |
ن |
ت |
خ |
ا |
ب |
و |
ت |
غ |
ی |
ی |
ر |
م |
و |
ا |
د |
رمز جدول: تفکر ، تعهد ، توکل
بحث گروهی صفحه 30
1. چرخ گوشت عمل خرد کردن گوشت – سشوار: خشک کردن مو – ماشین لباس شویی: شستن و خشک کردن لباس ها – جاروبرقی: تمیز کردن خانه
2. در چرخ گوشت محور برش را به حرکت در می آورد که باعث خرد کردن گوشت می شود – در سشوار با چرخاندن پره باد تولید می کند – در ماشین لباس شویی با چرخاندن محفظه لباس وآب باعث تمیزی لباس ها می شود و در جاروبرقی با ایجاد عمل مکش گرد و خاک و زباله ها را به درون کیسه جارو می کشد.
3. اندازه کوچک: ضبط صوت ، ماشین های اسباب بازی – اندازه بزرگ: موتور کولر ، بالابر ساختمانی
بحث گروهی صفحه 41
به عنوان دزدگیر در اتومبیل ها، گاوصندوق ها، واحدهای مسکونی، اداری ، تجار ی و ... می توان استفاده کرد.
بحث گروهی صفحه45
بیماری خطرناک ایدز(نقص ایمنی اکتسابی) واکسن ندارد و تا کنون درمان قطعی آن کشف نشده است اما با درمان به موقع قابل کنترل است و عمر بیمار بیشتر می شود. ویروس این بیماری سیستم ایمنی را مختل می کند و انسان بر اثر ابتلا به انواع بیماری ها به شدت ضعیف و بیمار شده و می میرد.اهمیت این گونه بیماری ها به دلیل زمان طولانی انتقال آنهاست. شخص مبتلا به ظاهر سالم است اما می تواند بیماری را به دیگران منتقل کند. چند راه پیشگیری: اجتناب از ارتباط نزدیک با افراد مشکوک، استفاده از سوزن و سرنگ یک بار مصرف در تزریقات، استفاده از لوازم کاملا بهداشتی در پزشکی و دندانپزشکی و عدم استفاده مشترک از تیغ، خلال دندان، مسواک و...
بحث گروهی صفحه 46
1. از بدو تولد شامل : ب ث ژ – فلج اطفال و هپاتیت ب
2. بله واکسن دیفتری و کزاز هر 10 سال یک بار باید تزریق شوند
بحث گروهی صفحه 51
پاسخ در متن کتاب
فکر کنید صفحه 54
1. پاسخ به عهده دانش آموز است.
2. باید به نیازهای تغذیه ای، بهداشت فردی، بهداشت روانی، ایجاد محیطی امن، آرام و تمیز برای رشد کودک و همچنین تکمیل برنامه واکسیناسیون کودک توجه کنند.
فکر کنید صفحه59
با توجه به اینکه پاسخ این فکر کنید در مطالب همین صفحه از کتاب آمده است ابتدا دانش آموزان نظرات خود را بیان کنند و سپس مطالب صفحات 59 و60 خوانده شود و توضیح داده شود.
خودآزمایی واحد بهداشت
1. جدول
م |
ن |
ت |
ق |
ل |
واکسن |
س |
ی |
س |
ت |
م |
د |
ف |
ا |
ع |
ی |
ی |
ا |
ر |
* |
* |
* |
* |
د |
ر |
ر |
س |
واکسن |
ل |
واکسن |
م |
ر |
ک |
* |
* |
ه |
ل |
و |
* |
ز |
خ |
م |
واکسن |
ل |
ج |
ا |
ج |
ت |
ر |
* |
* |
ب |
* |
ا |
* |
ا |
ک |
ز |
ز |
واکسن |
ی |
ر |
واکسن |
ف |
ب |
* |
ب |
ا |
* |
گ |
* |
* |
* |
* |
* |
ص |
* |
و |
* |
ی |
ه |
* |
ب |
ت |
* |
ی |
گ |
ا |
ن |
ه |
* |
د |
ر |
د |
* |
د |
ا |
* |
* |
ی |
* |
ر |
واکسن |
ب |
ه |
ا |
* |
* |
* |
* |
* |
واکسن |
2-پاسخ جاهای خالی به ترتیب:
رشد – تکامل – وراثت – محیط – قبل از ازدواج – ازدواج های فامیلی – تغذیه – استراحت- پزشکی – بهداشت فردی – زایمان – متخصص – همسر – روانی - روانی – اجتماعی – شیر مادر – غذای کمکی – تازه – دست – صورت – پوشک یا کهنه – مدفوع – نخ طبیعی – تمیز – آرام – دود – گرد و غبار – بدو رویش اولین دندان – 5/2 - وزن – واکسیناسیون – حرف زدن – بازی – مناسب – امن – خطرناک – مراقبت – دما – خنک – مقوی – دارو – درجه حرارت – تنفس.
بحث گروهی صفحه 71
زیرا روکش های مصنوعی علاوه بر داشتن طرح و رنگ زیبا در مقابل حرارت و رطوبت که در آشپزخانه با آن مواجه هستیم مقاوم است.
فکر کنید صفحه 77
1. وجود سوراخ و حفره در چوب ، پیدایش و رفت و آمد حشرات
2. سبک تر شدن چوب ، وجود دالان و تونل در چوب ، مقاومت کم چوب
3. وسایل ساخته شده مقاومت چندانی نخواهند داشت و در اثر کمترین ضربه یا فشار می شکنند.
4. سالم. زیرا چوب های سالم بافت های خود را از دست نداده اند و در نتیجه وزن آنها بیشتر است.
بحث گروهی صفحه 87
یک وسیله ایمنی در اتومبیل است که از پرت شدن راننده و سرنشینان به خارج از اتومبیل و همچنین ضربات مغزی ناشی از اصابت سر به شیشه اتومبیل جلوگیری می کند.
فکر کنید صفحه 89
1. منبع تامین برق اتومبیل در هنگام راه اندازی و روشن کردن موتور و روشنایی چراغ ها باتری است.
2. باتری و دینام.
بحث گروهی صفحه 92
زیرا از ایجاد اصطکاک، تولید صدا، بالا رفتن حرارت وخورده و فرسوده شدن قطعات متحرک خودرو جلوگیری شده و این قسمت ها بصورت نرم و روان بتوانند کار کنند.
بحث گروهی صفحه 96
1. زیرا بر اثر خرابی واشر اتصالات دیگر شیر نیز فرسوده می شوند و آب به هدر می رود و ممکن است در مواقعی منجر به آب گرفتگی منزل شود
2. استفاده از شیرآلات استاندارد، استفاده از شیرهای اتوماتیک، تعویض واشر خراب، لوله کشی استاندارد، باز کردن شیر آب ببه اندازه نیاز در هنگام حمام و شتشوی ظروف...
فکر کنید صفحه 98
زیرا آلیاژ برنز ظاهر زیبایی دارد، زنگ نمی زند، مقاومت و استحکام آن بالاست و در عین حال شکل پذیر است.
بحث گروهی صفحه 106
برای جلوگیری از تلفات جانی و خسارات مالی.
فکر کنید صفحه 110
اکثر این تلفات بر اثر ساختمان های غیر اصولی که مقاومت چندانی ندارند می باشد و با رعایت اصول فنی و استفاده از مصالح استاندارد می توان خسارتهای ناشی از زلزله را به میزان قابل توجهی کاهش داد.
بحث گروهی صفحه 126
1. پاسخ به عهده دانش آموز است.
2. خیر زیرا مردم مناطق سردسیر به غذاهایی احتیاج دارند که کالری بیشتری تولید می کنند مانند مواد قندی و نشاسته ای و چربی ها ولی مردم مناطق گرمسیر به غذاهایی که کالری کمتری دارند و ایجاد نشاط و شادابی می کنند نیاز دارند مثل غذاهای سرد و ابکی، شیر، لبنیات.
3. در فصول گرم بیشتر غذاهای کم چرب و آبکی و در فصول سرد غذاهای پرکالری.
بحث گروهی صفحه 136
پاسخ در متن همین صفحه است.( ابتدا نظرات دانش آموزان گرفته شده و سپس متن مطالعه شود)
خود آزمایی واحد خوراک
1. تنوع غذایی 2. سن، جنس، فعالیت 3. نان و غلات 4. تخم مرغ 5. متفرقه 6. شیر و لبنیات
7. شیر مادر 8. صبحانه 9. میوه تازه 10. چیپس 11. شیردهی 12. آب و غذا
13. روانی 14. شستن دست ها 15. خوب جویدن 16. آشامیدن آب 17. سالاد و سبزی
18. فشارخون 19. تمیز و آرام 20. داغ
کلمه رمز: سالم زیستن
بحث گروهی صفحه 145
ریختن رنگ، چربی ها، مواد خارجی مانند دوده، شمع خون جوهر، آب میوه ها، چای وقهوه، آدامس ، چسب.
بررسی کنید صفحه 147
1. استفاده از دستکش – مخلوط نکردن سفید کننده با سایر مایعات – استفاده از ماسک در هنگام مصرف – باز بودن محیط شتشوی لباس – عدم استفاده از سفید کننده ها برای لباس های رنگی.
2. خاک ها و آبهای سطحی و زیرزمینی را آلوده می کنند و باعث مرگ آبزیان می شوند.
فکر کنید صفحه 149
پارچه های نخی و پشمی را بصورت نمدار اتو کنیم، سعی شود از تماس مستقیم اتو با لباس خصوصا لباس های پشمی خودداری شود، حتی الامکان سعی شود از میز اتو جهت اتوکاری استفاده شود، قبل از اتوکشی از سالم بودن اتو و سیم آن اطمینان حاصل کنیم، در هنگام صاف کردن و تنظیم پارچه اتو را روی زمین نخوابانیم، لباس های پشمی را بصورت پرسی اتو بزنیم، پس از پایان اتوکشی آب اضافی مخزن اتو را تخلیه کنیم تا رسوب ندهد.
بحث گروهی صفحه 164
طول مدت پرورش درختان نسبت به گیاهان زراعی طولانی تر است – عملیات روی درخت همچون اصلاح بذر ، هرس، پیوند و ... نسبت به گیاهان دیگر بیشتر است – در صورت تصمیم گیری نادرست سرمایه، نیرو و زحمات چندین ساله به هدر می رود – محیط رشد و فضای آن باید وسیع و حساب شده باشد.
فکر کنید صفحه 165
سرو: ستونی اقاقیا: چتری توسکا: تخم مرغی سپیدار: دوکی
کاج: مخروطی نارگیل: چتری نارون: کره ای
بحث گروهی صفحه 168
با کاشت درختان بلند و مقاوم در برابر باد در جلو باد و یا نصب حفاظ و بادگیر
بحث گروهی صفحه 170
در صورت تولید نهال مرغوب محصولات مرغوب تر و بهتری تولید می شود که علاوه بر تامین نیاز بازارهای داخلی می توانیم توجه بازارهای جهانی را به خود جلب کنیم که باعث پیشرفت اقتصادی نیز می شود.
فکر کنید صفحه 170
1. به دلیل آبیاری منظم و آسان ، توانایی حرکت ماشین آلات، جذب نور و هوا و مواد معدنی بیشتر توسط درختان و سهولت در جمع آوری محصولات.
2. بر اساس کوچکی و بزرگی تاج آنهاو وضعیت ریشه ها و تابع عواملی مانند نور، هوا، رفت و آمد ماشین آلات و نوع آبیاری درختان است.
فکر کنید صفحه 172
1. زیرا خاک سطح زمین نسبت به خاک زیرین از نظر وجود مواد معدنی و املاح غنی تر است.
2. زیرا ریشه درخت از مواد غذایی خاک رویی استفاده کند و درخت بهتر رشد کند.
بحث گروهی صفحه 175
با حذف شاخه های اضافی و غیر مثمر آب و مواد غذایی بیشتر به شاخه های قوی و مثمر می رسد و میوه های آن مرغوب تر، درشت تر و بیشتر خواهد شد.
بحث گروهی صفحه 177
1. با کاشت درختان جوان به جای درختان بریده شده
2. جلوگیری از قطع بی رویه درختان – بریدن درختان کهنسال و کاشت نهال به جای آنها – جلوگیری از بردن کارخانجات و شرکت ها به داخل جنگل ها – اجرای دقیق قانون حفاظت از جنگل ها و برخورد با افراد متخلف و سودجو – جلوگیری از تبدیل جنگل ها به زمین های کشاورزی و مناطق مسکونی.
فکر کنید صفحه 183
شهد و گرده گل ها و بعضی مواقع شربت.
فکر کنید صفحه 185
با فراوان شدن شهد و گرده گل در طبیعت یا هنگام دادن شربت تشویقی به کندو.
فکر کنید صفحه 186
پاسخ در متن پایین همین صفحه آمده است.
فکر کنید صفحه 188
برای تهیه خوراک، کنسرو، در تغذیه دام وطیور، صنعت داروسازی و استفاده زینتیدر آکواریوم ها.
فکر کنید صفحه 192
به علت اینکه ماهی در آب زندگی می کند در صورت بیمار شدن درمان آن بسیار مشکل است و دارو دادن جابجا کردن وجداسازی ماهیان بیمار از سایر ماهی ها کار بسیار دشواری است؛ پیشگیری از بیماری ماهیان بسیار آسانتر و موثرتر از درمان آن است.
فکر کنید صفحه 193
تولید مثل ماهیان در خارج از بدن صورت می گیرد( لقاح خارجی) ولی پستانداران دارای لقاح داخلی هستند.
بحث گروهی صفحه 194
در روش های جدید مدت زمان نگهداری مواد غذایی طولانی تر است ، کیفیت مواد غذایی بیشتر حفظ می شود، از نظر طعم و ظاهر در غذا تغییرات زیادی بوجود نمی آید، از فساد میکروبی تا حد زیادی جلوگیری به عمل می آید، حمل و نقل آن آسانتر است و در شرایط انبار داری و نگهداری بهتر محافظت می شوند.
فکر کنید صفحه 195
نگهداری با روش های سرمایی: مثل گوشت که به روش انجماد نگهداری می شود، فناوری آن آسان وسریع است، ماده غذایی کیفیت خود را حفظ می کند، بسته بندی آن آسان است، محصول شکل اولیه خود را دارد و مدت زمان نگهداری طولانی است.
نگهداری با روش های گرمایی: مثل نگهداری میوه ها به روش کمپوت سازی که در این روش ماده غذایی شکل و حالت اولیه خود را ندارد، مدت زمان انجام این روش طولانی تر است و هزینه آن زیاد است.
فکر کنید صفحه 202
1. روش صنعتی زیرا در این روش مدت زمان خشک کردن نسبت به روش طبیعی کوتاه تر است، میزان رطوبت مواد غذایی را می توان به اندازه لازم تنظیم کرد، از نظر بهداشتی مناسب تر است و رنگ و طعم مواد تغیی زیادی نمی کند.
2. تغییر رنگ و طعم مواد – مدت زمان طولانی برای خشک کردن – نفوذ گرد و خاک و عوامل میکروبی و حشرات وجانوران موذی – عدم کیفیت کافی مواد غذایی.
.: Weblog Themes By Pichak :.